Grillowane słodkie ziemniaki z winegretem limonkowo-kolendrowym

Grillowane słodkie ziemniaki z winegretem limonkowo-kolendrowym to danie na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Jeśli masz pod ręką słodkie ziemniaki, sok z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest solidne. Sałatka z grillowanym łososiem z winegretem z krwistej pomarańczy i kolendry, sałatka z opuncji figowej i cotiji z pikantnym winegretem z kolendry oraz smażona czarna fasola, mango i sos kokosowy z kolendrą i limonką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zalej ziemniaki zimną wodą w dużym garnku, a następnie doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu, aż będą lekko odporne w środku po przekłuciu ostrym małym nożem, przez 25 do 30 minut, a następnie przełóż do dużej miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dobrze odcedź. Gdy ziemniaki będą wystarczająco chłodne, obierz je ostrym małym nożem i przekrój wzdłuż na ćwiartki.
Przygotuj grill do grillowania.
Wymieszaj sok z limonki, sól i pieprz, następnie dodawaj powoli oliwę, cały czas mieszając.
Dodaj kolendrę i wymieszaj.
Gdy ogień będzie gorący (możesz trzymać rękę 13 cm nad rusztem przez 1–2 sekundy), grilluj ziemniaki w 2 lub 3 partiach na lekko natłuszczonej kratce grilla (nad węglem, jeśli używasz grilla węglowego), bez przykrycia, obracając, aż pojawią się ślady grilla, a ziemniaki będą lekko miękkie. Łącznie zajmie to od 3 do 6 minut.
Podawać ziemniaki na ciepło lub w temperaturze pokojowej, polane sosem winegret.