Faszerowane słodkie ziemniaki z posypką z pekanów i pianek marshmallow
Faszerowane bataty z pekanami i kruszonką z pianek marshmallow to danie dla 12 osób. Jedna porcja zawiera około 7 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 603 kalorie . Za 1,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka batatów, soli, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę „Ulepszona Spoonacular” wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Ciasto dyniowe z orzechami pekan i kruszonką - bezglutenowe, bez soi, wegańskie , Muffinki dyniowe z orzechami pekan i Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Umyj bataty, dokładnie je szorując, aby usunąć wszelkie zabrudzenia. Nakłuj je widelcem w kilku miejscach i ułóż na blasze do pieczenia.
Piecz przez około 45 minut lub do momentu, aż nóż włożony w środek ciasta będzie wchodził bez problemu.
W dużej misce wymieszaj masło, brązowy cukier i mąkę, aż mieszanina będzie przypominać kruszonkę.
Dodaj cynamon, sól, orzechy pekan i pianki; wymieszaj posypkę, aby się połączyła.
Natnij bataty wzdłuż, wzdłuż środka i wsuń końce do środka, aby się otworzyły. Nadziej bataty obficie kruszonką i wstaw z powrotem do piekarnika.
Piecz przez kolejne 20 minut, lub do momentu, aż polewa stanie się bulgocząca i brązowa.