Cytrynowe karczochy
Lemon Artichoke Bottoms to przystawka dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 80 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka karczochów, ząbków czosnku, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to Przegrzebki na karczochach w sosie tahini , Grzanki z karczochów z guacamole i Makaron z pesto z karczochów .
Instrukcje
W razie potrzeby odetnij 1/4 cala od dolnej części karczochów, aby je wyrównać.
Umieścić na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. W małej misce połączyć pozostałe składniki. Nałożyć do karczochów.
Piec w temperaturze 375° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.