Cukinia z kiełbasą
Cukinia z kiełbasą zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 780 kalorii , 38 g białka i 60 g tłuszczu na porcję. Za 3,62 dolara za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mielonej kiełbasy, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest prezentowany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 78% , co jest solidnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują: Wyśmienite grzanki z radicchio i prosciutto polane słodkim syropem Sapa , Sałatkę z awokado i pomidorów z grillowanymi krewetkami oraz Plasterki ziemniaków z młodym serem brie .
Instrukcje
Smaż kiełbasę na patelni, aż straci różowy kolor; odcedź ją.
Wyjmij kiełbasę i odłóż na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, zieloną paprykę i czosnek na oliwie i maśle, aż zmiękną. Dodaj kiełbasę, parmezan i pół szklanki sosu spaghetti.
Ułóż połówki cukinii przekrojoną stroną do góry w natłuszczonym, kwadratowym naczyniu do pieczenia o boku 20 cm.
Posmaruj mieszanką kiełbasianą. Przykryj i piecz w temperaturze 175°C przez 35–40 minut lub do miękkości. Posyp serem i resztą sosu spaghetti.
Piecz bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.