Ciasto orzechowo-miodowe
Pie z orzechami włoskimi i mielonym mięsem może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 1,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 393 kalorie . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jeśli masz pod ręką masło, mąkę, ciasto) i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto jabłkowo-orzechowe , Kwadraty jabłkowo-orzechowe i Brownies jabłkowo-orzechowe .
Instrukcje
Wyłóż ciasto na 9-calową formę do ciasta; przytnij i pofaluj brzegi. W dużej misce lekko ubij jajka.
Wymieszaj cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawaj do jajek. Wymieszaj z farszem mięsnym, orzechami włoskimi i masłem; wlej do skorupy.
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 325° i piecz jeszcze 35–40 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty. Całkowicie ostudzić. Przechowywać w lodówce.