Ciasteczka wiatraczki świąteczne

Ciasteczka wiatraczki świąteczne
Ciasteczka świąteczne Pinwheel mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 88 kalorii . Ten przepis wegetariański laktoovo jest przeznaczony dla 72 osób i kosztuje 7 centów za porcję . Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Wiele osób wypróbowało ten przepis, a 295 z nich stwierdziłoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka ekstraktu waniliowego, soli, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 8 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cringle Christmas Crack (najlepszy świąteczny crack!) , Divine Christmas Candy Cane Cookies i Gingerbread Christmas Tree Cookies .

Instrukcje

1
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól do miski. Przesiej ponownie do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Ubij masło z brązowym i białym cukrem w misce miksera, aż masa będzie jasna i puszysta. Ubij jajka i wanilię, aż masa będzie gładka. Stopniowo mieszaj mieszankę mąki, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Zbierz ciasto w kulkę i podziel na dwie równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Jedną połówkę włóż do drugiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
4
Dodaj czerwony barwnik spożywczy do ciasta w jednej misce i zielony barwnik spożywczy do ciasta w drugiej misce. Użyj widelca lub drewnianej łyżki, aby wymieszać barwnik spożywczy z ciastem, aż będzie równomiernie wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Dodaj kilka kropel barwnika spożywczego, aby uzyskać pożądany odcień.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
6
Rozwałkuj czerwone ciasto na grubość 1/4 cala (5 mm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Rozwałkuj zielone ciasto na grubość 1/4 cala (5 mm) i połóż na wierzchu czerwonego ciasta. Zaczynając od jednej krawędzi, rozwałkuj ciasta, aby utworzyć kłodę, tak aby dwa kolory spiralnie się w siebie wtapiały. Owiń kłodę papierem woskowanym, a następnie bawełnianym ręcznikiem i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
8
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść 2 blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
9
Rozwiń wałek ciasta i połóż na czystej, lekko posypanej mąką powierzchni. Pokrój wałek na krążki o grubości 1/8 cala (3 mm) i połóż na przygotowanych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
10
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ciasto będzie gotowe, 5 do 6 minut. Uważaj, aby brzegi nie zbrązowiały.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
11
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje72
Ocena Zdrowia0
Magazyn