Żółwie pająki z kawą i pistacjowo-czekoladowymi jajkami pająka

Żółwie pająki z kawą i pistacjowo-czekoladowymi jajkami pająka
Żółwie pająki z kawą i pistacjowo-czekoladowymi jajkami pająka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 932 kalorie. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, brązowy cukier, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowy Pająk z musem karmelowo-kawowym, Śnieżne jajka z kremem pistacjowym i czekoladową mżawką, oraz Spooky Spider Deviled Eggs dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 24 małe czekoladowe formy kopułkowe
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2
Dla żółwi pająków: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Orzechy pekan rozłóż równomiernie na matie silikonowej na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Umieścić w piekarniku i piec do tosty, 7 do 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
W małym rondelku wymieszać cukier, brązowy cukier, sól, śmietanę, lekki syrop kukurydziany i masło i stale mieszać na małym ogniu, aż cukry się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodaj sodę oczyszczoną i zwiększ ciepło do średnio-wysokiej, stale mieszając. Gotować karmel do 244 stopni F. natychmiast zanurzyć dno gorącej patelni w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj wanilię i rum. Miarka karmel na tosty pekan tak, że karmel jest plotchy całego orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
8
Ostudzić do temperatury pokojowej. W przypadku ganaszu kawowego: w małym rondlu na średnim ogniu karmelizuj cukier do ciemnego bursztynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Podgrzej krem, fleur de Sel i zmielone espresso w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorące w dotyku, 1 do 2 minut. Do ugotowanego cukru ostrożnie dodać śmietankę espresso i doprowadzić do wrzenia. Bądź bardzo ostrożny w tym punkcie, ponieważ cukier będzie bąbelki się, gdy tylko krem wchodzi w kontakt z cukrem. Po prostu wlewaj krem powoli i mieszaj przez cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone EspressoMielone Espresso
Fleur De SelFleur De Sel
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
10
Umieść czekoladę, miód, masło i likier kawowy w dużej misce. Przecedzić karmel na czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Odstawić na 30 sekund, a następnie ubijać, aby połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Pozostaw w temperaturze pokojowej, aż krawędzie zaczną krystalizować. W przypadku ganaszu pistacjowego: w małym rondlu zagotuj śmietanę i lekki syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Umieść masło, białą czekoladę i związek pistacjowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Gorącą śmietanę polać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
15
Odstawić na 10 sekund, a następnie ubijać, aby połączyć. Złożyć posiekane pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
16
Pozostaw w temperaturze pokojowej, aż krawędzie zaczną krystalizować. Rura do drugiej połowy kopuły czekoladowej muszli. W przypadku czekoladowych kopuł: roztopić czekoladę i wlać do formy, odstawić na 30 sekund i wylać z powrotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
17
Niech się całkowicie wykrystalizuje. Powtórz ze wszystkimi formami. Rur ganache kawy do formy czekolady. Przyklej 2 połówki razem z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
18
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy113papryka habanerobrązowy cukier, przesianybrązowy cukier, przesiany907papryka habanerociemna czekolada powlekanaciemna czekolada powlekana5Spód: okruszki z herbatników grahamlikier kawowy (polecany: Kahlua)likier kawowy (polecany: Kahlua)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1porcja startego parmezanulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego10 do 20 kropli czerwonego barwnika spożywczego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreociemny rum (polecane: Meyer ' s)ciemny rum (polecane: Meyer ' s)0warzywo (np. szpinak)fleur de selfleur de sel21papryka habanero1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami454papryka habanero4 uncje czekolady mlecznej, z grubsza posiekane4 uncje czekolady mlecznej, z grubsza posiekane907papryka habaneroorzeszki pekan, posiekaneorzeszki pekan, posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahammieszanka pistacjowamieszanka pistacjowa28papryka habaneropistacje, grubo posiekanepistacje, grubo posiekane0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody177papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi227papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi43papryka habanerołyżki masła niesolonego, temperatura pokojowałyżki masła niesolonego, temperatura pokojowa50papryka habaneromasło niesolonemasło niesolone4Spód: okruszki z herbatników graham(1/2 patyczka) masło niesolone(1/2 patyczka) masło niesolone2warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)128papryka habanerobiała czekolada, grubo posiekanabiała czekolada, grubo posiekana1porcja startego parmezanumielone espressomielone espresso
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn