Żółwie Bekonowe Pokryte Czekoladą
Żółwie bekonowe pokryte czekoladą to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, cukier granulowany, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Żółwie Pokryte Czekoladą, Żółwie Wędzone Solą Morską W Czekoladzie, oraz Boczek W Czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325ºF.
Rozłóż orzechy pekan w równej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec, aż pekan są pachnące i tosty, mieszając od czasu do czasu, o 6 lub 7 protokół.
Wyjąć pekan z piekarnika i ostudzić.
Smażyć boczek na dużej patelni, aż bardzo chrupiące, o 8 protokół.
Przełożyć boczek na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i ostudzić. Gdy boczek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokrój każdy pasek na sześć kawałków nożycami kuchennymi. Odstawić kawałki boczku.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Ułóż orzeszki pekan w pięcioogwiazdkowych skupiskach. Powinieneś mieć wystarczająco dużo całych połówek orzechów pekan, aby zrobić 30 klastrów. (Jeśli nie, możesz ułożyć połamane kawałki w małe stosy. Nie będą wyglądać jak żółwie, ale nadal będą pyszne.) Odstawić blachy do pieczenia.
W małym rondlu połącz śmietanę, masło i ekstrakt z wanilii. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie natychmiast usunąć z ognia.
W średnim rondlu połącz cukier, syrop kukurydziany i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować mieszaninę cukru, bez mieszania, ale wirowanie patelni od czasu do czasu, aż zacznie się obracać złoto-bursztynowy kolor, o 6 do 8 protokół.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Bardzo ostrożnie wlać gorącą śmietanę do mieszaniny cukru. Będzie bąbelkowo. Mieszać aż do połączenia. Clip candy termometr do boku patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 248ºf (twardym etapie piłki), 10 do 15 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw karmel do ostygnięcia, około 5 minut.
Używając łyżki do zupy, Wrzuć kopce karmelu do środka każdej klastra orzechów pekan. Na wierzchu po jednym kawałku boczku, delikatnie naciskając, aby przylegać. (Jeśli karmel stanie się zbyt sztywny do pracy, podgrzej go delikatnie na małym ogniu.) Odstawić żółwie do ostygnięcia, 45 minut do 1 godziny.
Podgrzać dwie trzecie chipsów czekoladowych w żaroodpornej misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż stopi się, a termometr cukierkowy rejestruje 110ºF - 115ºF.
Wyjąć miskę z patelni i pozostawić czekoladę do ostygnięcia, aż termometr zarejestruje 95ºF-100ºF. Wymieszać w pozostałej trzeciej czekolady chipsy aż do stopienia.
Za pomocą łyżki do zupy, top każdego żółwia łyżką roztopionej czekolady, wygładzając, aby całkowicie pokryć boczek. Odstawić żółwie na bok, aż czekolada stwardnieje. Żółwie będą przechowywać do dwóch tygodni, przechowywane między arkuszami papieru woskowego w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.