Żółty tort z lukrem Krówkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Żółty tort z lukier Fudge spróbować. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 434 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, mąkę tortową, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żółty tort z podwójnym lukrem Krówkowym, Zdrowe żółte ciasto z polewą czekoladową, oraz Nadziewane dżemem żółte babeczki z lukrem Krówkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie nasmaruj i mąkę 2 8-calowe okrągłe patelnie do ciast, które mają co najmniej 2 cale głębokości. Dolna linia patelni z pergaminem; pergamin smar. Lekko ubić jajka, wanilię i 1/4 szklanki pół na pół.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Dodać masło i pozostałe 3/4 szklanki pół na pół. Beat na dużej prędkości przez 1 1/2 minuty. Zeskrobać boki miski.
Dodać mieszaninę jaj w 2 partiach, mieszając przez około 10 sekund z małą prędkością po każdym dodaniu. (Nie martw się, jeśli ciasto wygląda trochę zsiadłe.) Podzielić ciasto równomiernie między Patelnie i piec, obracając patelnie w połowie, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 35 do 40 minut.
Niech ciasto ostygnie w patelniach na stojaku z drutu przez 30 minut. Uruchom nóż do parowania wokół wewnętrznych krawędzi patelni; włącz ciasta na stojaku do całkowitego ostygnięcia.
Zrób lukier: umieść czekoladę, masło i proszek espresso w metalowej misce ustawionej nad rondlem wypełnionym 1 Calem gotującej się wody (nie pozwól, aby woda się zagotowała lub pozwól, aby dno miski dotknęło wody). Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż masło i czekolada stopią się, proszek espresso rozpuści się i mieszanina będzie gładka.
Zdjąć garnek z ognia. W dużej misce ubić cukier cukierniczy, pół na pół i wanilię, aż będzie gładka. Ubić mieszaninę czekolady do mieszaniny cukru, aż błyszczący.
Złóż ciasto: w razie potrzeby wyrównaj każdą warstwę ciasta ząbkowanym nożem (patrz "Frost Like A Pro" poniżej).
Umieść 1 warstwę ciasta, od dołu do góry, na talerzu do serwowania.
Rozprowadzić wierzchu równomiernie z około 3/4 szklanki lukier. Wierzch drugą warstwą ciasta, dół do góry.
Rozłóż pozostały lukier równomiernie na wierzchu i bokach ciasta.
Wykonaj te proste kroki, a ludzie mogą pomyśleć, że kupiłeś deser w piekarni.
Jeśli ciasto ma kopulasty wierzch, użyj ząbkowanego noża, aby odciąć kopułę, dzięki czemu góra jest jak najbardziej wyrównana. Odwróć dolną warstwę, aby spoczywała na ciętej stronie przed lukierowaniem.
Rozprowadzić lukier równomiernie na pierwszej warstwie za pomocą przesuniętej szpatułki. Nie martw się o to, aby wyglądało idealnie, o ile jest równe. Uważaj, aby nie ciągnąć okruchy do lukier.
Drugą warstwę umieścić na wierzchu i delikatnie docisnąć.
Rozłóż lukier na górze i bokach. Aby zrobić ładne whorls, uruchomić z tyłu łyżki na lukier w ruchu wirującym.