Żeberka wytarte na sucho z sosem grzybowym

Żeberka wytarte na sucho z sosem grzybowym
Suche przetarte Rib Eye z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje 6,43 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 128 g tłuszczu, oraz w sumie 1632 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz liście szałwii, Hojny szczypta brązowy cukier, hojne szczypty sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Kurczak z kminkiem w sosie Guacamole, oraz Dijon-wieprzowina z sosem rabarbarowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie suche składniki w misce. Użyj palców, aby upewnić się, że wszystkie składniki są równomiernie rozmieszczone. Obficie pocierać zewnętrzną część każdego steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić na kilka minut.
3
Rozgrzej patelnię saute lub żeliwną patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Lekko naoliwić steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
5
Umieścić steki w bardzo gorącej patelni i uzyskać dobry sear z obu stron. Gotować przez 6 do 7 minut z boku na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjmij stek z patelni i pozostaw w ciepłym miejscu na 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Odcedzić tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj szalotki i doprowadzić patelnię na średnim ogniu i doprawić solą. Gotować szalotki przez 3 do 4 protokół i dodać czosnek. Gotować czosnek i szalotki razem przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać grzyby, doprawić solą i wymieszać, aby pokryć olejem. Gotować grzyby, aż będą miękkie i zwiędły, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
4
Dodaj brandy i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
5
Dodać cielęcą polewę. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut; konsystencja powinna być prawie tak gęsta jak sos. Jeśli jest jeszcze cienki, niech gotować na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut, aż nie zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
6
Sprawdź konsystencję pokrywając łyżkę sosem, obróć łyżkę i narysuj palcem linię na środku łyżki. Jeśli palec pozostawi ślad po łyżce bez ruchu, jest gotowy! Smak i dostosować sól, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Pokroić stek na ukosie przez ziarno, pozostawiając kilka kęsów mięsa na kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Podajemy plastry i mięso na kostce na chrupiących potłuczonych ziemniakach i polewamy sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Podawać ze szkliwioną marchewką na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Umieść ziemniaki w rondlu wypełnionym zimną wodą. Zasol wodę. Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż tylko miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Odcedzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
12
Rozgrzać oliwę na patelni z wysokimi bokami na dużym ogniu. Wymieszać czosnek i gotować przez 1 minutę. Wymieszać zmiażdżoną czerwoną paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać ziemniaki i saute aż do początku brązowy. Lekko rozbić ziemniaki i odwrócić je na brązową drugą stronę. Doprawić solą i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Doprowadzić garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Marchewki blanszujemy we wrzącej wodzie. Gdy są ugotowane, ale nadal mają trochę chrupania, zanurz je natychmiast w lodowatej wodzie. Gdy ostygnie, użyj czystego ręcznika do wytarcia skóry z marchwi. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Do dużej patelni dodać masło, cukier, sok z cytryny, czosnek, tymianek, cayenne i około 1/2 szklanki wody. Doprowadzić patelnię do średniego ciepła, wirując od czasu do czasu. Gdy większość wody zmniejszy się, a mieszanina wydaje się jednorodna, usuń czosnek i dodaj marchew i mieszaj,aż zostaną pokryte. Gotować, aż marchewki są całkowicie powlekane i gorące, kolejne 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia50
Magazyn