Żeberka Wieprzowe Miodowo-Czosnkowe
Żeberka wieprzowe miodowo-czosnkowe to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1739 kalorii, 73g białka, oraz 106g tłuszczu na porcję. Za 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Taste Of Home ma 375 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka żeberek z polędwicy wieprzowej, miodu, czosnku w proszku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Żeberka Miodowo-Czosnkowe, Żeberka Miodowo-Czosnkowe, oraz Żeberka Miodowo-Czosnkowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój żeberka na kawałki wielkości porcji; umieść w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Połącz pozostałe składniki; polej żeberka połową marynaty. Uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając torbę. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę z żeber.
Umieść żeberka na ruszcie w wysmarowanej tłuszczem płytkiej blasze do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę.
Żeberka polać zarezerwowaną marynatą.
Piec bez przykrycia przez 30-45 minut lub do miękkości mięsa, od czasu do czasu smarując sokami z patelni.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to świetny wybór na żeberka wieprzowe. Żeberka wieprzowe i inne wieprzowiny z grilla ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować dzikiego konia nieokiełznanego Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.