Żeberka Duszone W Piwie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj duszonych żeberek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1233 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.41 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz łodygi selera, sos worcestershire, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka duszone w piwie z Gremolatą pomarańczową, Piwo kawowe-duszone żeberka z kuskusem, oraz Root Beer Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub żeliwnej zapiekance na średnim ogniu.
Dodać żeberka na patelni; gotować 8 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Wyjąć żeberka z patelni, rezerwując 1 łyżkę oleju na patelni.
Podsmażyć cebulę, seler i marchew w gorącym oleju 5 minut. Wymieszać w czosnku i pasty pomidorowej; saut 2 protokół.
Dodaj piwo, sos Worcestershire i 1 1/4 szklanki bulionu na patelnię, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Wymieszać pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Żeberka powrotne na patelnię, obracając się, aby pokryć mieszanką sosu.
Piec, pokryte, 3 do 3 1/2 godziny lub aż żeberka są bardzo miękkie.
Przelać żeberka do miski. Odtłuszczone tłuszcze z kapieli z patelni.
Ubić razem mąkę i pozostałą 1/2 szklanki bulionu; wymieszać z kapiącą patelnią. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Żeberka podawać z gotowanym na gorąco makaronem jajecznym; polać sosem z patelni i posypać natką pietruszki.
* Niech twój rzeźnik pokroi żebra na długości od 2 do 2 1/2 cala, aby łatwo zmieściły się na patelni.