Żeberka Duszone W Piwie

Żeberka Duszone W Piwie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj duszonych żeberek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1233 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.41 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz łodygi selera, sos worcestershire, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka duszone w piwie z Gremolatą pomarańczową, Piwo kawowe-duszone żeberka z kuskusem, oraz Root Beer Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Żeberka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberkażeberka
3
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub żeliwnej zapiekance na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodać żeberka na patelni; gotować 8 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć żeberka z patelni, rezerwując 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podsmażyć cebulę, seler i marchew w gorącym oleju 5 minut. Wymieszać w czosnku i pasty pomidorowej; saut 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodaj piwo, sos Worcestershire i 1 1/4 szklanki bulionu na patelnię, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Wymieszać pozostałe 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Żeberka powrotne na patelnię, obracając się, aby pokryć mieszanką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec, pokryte, 3 do 3 1/2 godziny lub aż żeberka są bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przelać żeberka do miski. Odtłuszczone tłuszcze z kapieli z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
11
Ubić razem mąkę i pozostałą 1/2 szklanki bulionu; wymieszać z kapiącą patelnią. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
12
Żeberka podawać z gotowanym na gorąco makaronem jajecznym; polać sosem z patelni i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Jajeczny GotowanyMakaron Jajeczny Gotowany
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
* Niech twój rzeźnik pokroi żebra na długości od 2 do 2 1/2 cala, aby łatwo zmieściły się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn