Żabnica w sosie pomidorowo-czosnkowym
Żabnica w sosie pomidorowo-czosnkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Na 5,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek plus 4 goździki, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Eskarole-zawinięte Żabnica w sosie pomidorowo-oliwkowym, Grillowana Żabnica z ziołami, pieczonymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu, oraz Sos Czosnkowo-Pomidorowy Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, ciepłe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać pokrojony czosnek i gotować powoli na bardzo małym ogniu, potrząsając patelnię, aż czosnek jest głęboki złoty, 15 protokół.
Usuń około 1/4 szklanki plasterków czosnku na talerz i rezerwy.
Dodaj paprykę do czosnku na patelni i gotować przez 1 minutę.
Dodaj pomidory i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Dodać wodę i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Na bardzo dużej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić rybę solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu, aż rumiane na dnie, 2 protokół. Włącz rybę, przenieść do piekarnika, i smażyć, aż tylko gotowane przez, 15 protokół.
Przełożyć rybę na duży, rozgrzany talerz.
Wlać soki z patelni do sosu i gotować na wolnym ogniu przez 2 protokół. Łyżkę sosu na talerze i ustawić rybę na wierzchu. Smażony czosnek rozsypać na rybie i od razu podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.