Świąteczny Pudding Ryżowy

Świąteczny Pudding Ryżowy
Świąteczny Pudding ryżowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 165 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 25 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś kawałek laski cynamonu, mleko qt, ryż krótkoziarnisty, taki jak arborio, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świąteczny Pudding Ryżowy, Szwedzki Świąteczny Pudding Ryżowy, oraz Szwedzki Świąteczny Pudding Ryżowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś ryż, wodę, laskę cynamonu i sól do duszenia na wolnym ogniu w ciężkim garnku 4-5-quart, a następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż woda zostanie wchłonięta, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 2 szklanki mleka z cukrem i śmietaną i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie większość mleka, ale nadal jest kremowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
RyżRyż
3
Dodaj 1 szklankę mleka i dusić, mieszając od czasu do czasu, 10 protokół. Wymieszać w pozostałej szklance mleka i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż ryż będzie miękki, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
RyżRyż
4
Zdjąć z ognia i przykryć, a następnie odstawić 15 minut.
5
Podawać na ciepło.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn