Świąteczny Pudding
Świąteczny Pudding wymaga mniej więcej 34 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz skórkę pomarańczową, bułkę tartą, stout i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świąteczny Pudding, Świąteczny Pudding, oraz Świąteczny Pudding.
Instrukcje
Dzień wcześniej chcesz na parze budyń: w dużej misce dokładnie wymieszać suet, brązowy cukier, przesianą mąkę, bułkę tartą, ziele angielskie, goździki, gałkę muszkatołową i cynamon. Stopniowo mieszaj w porzeczkach, sułtanatach, rodzynkach, kandyzowanej skórce i migdałach, a następnie jabłkach i skórkach cytrusowych. W małej misce ubijamy Rum, wino jęczmienne i stout, a następnie ubijamy jajka.
Wlać tę mieszaninę na mieszankę suszonych owoców i orzechów.
Dokładnie wymieszać. Powinien być nieco luźny; jeśli potrzebuje trochę więcej płynu, dodaj trochę mocnego. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia: masło 1-pint budyniu formy i pakować mieszaninę budyniu do niego. Przykryć podwójnym kawałkiem pergaminu i arkuszem folii i bezpiecznie związać sznurkiem na górze, aby zrobić uchwyt.
Umieść formę budyniową w przykrytym parowcu ustawionym na rondlu z gotującą się wodą i gotuj na parze przez 8 godzin. Sprawdź poziom wody, dodając wrzącą wodę w razie potrzeby. Gdy budyń jest gotowy, niech ostygnie, a następnie usunąć papiery i folię. Zastąp świeżym papierem i utwórz nowy ciąg dla łatwiejszego manewrowania. Ustaw w chłodnym miejscu z dala od światła (pod łóżkiem działa dobrze).
Aby podgrzać, Ustaw rondel z wrzącą wodą na średnim ogniu i umieść na nim parowiec. Zmniejsz ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, Ustaw budyń w parowarze, przykryj i pozwól parze przez 2 1/4 godziny. W razie potrzeby dolej trochę wody.
Aby podać, Usuń budyń z parownika i zdejmij opakowanie. Wsuń nóż do palety wokół puddingu, a następnie odwróć go na ciepły talerz.
Dekoruj gałązką ostrokrzewu. Aby rozpalić budyń, rozgrzej kadzi brandy na bezpośrednim ogniu, a kiedy jest gorąco, ostrożnie zapal brandy.
Umieść płonącą chochlę na budyniu, ale nie wlewaj aż do stołu. Kiedy powoli wlać go na budyniu, boki i wszystko, oglądać płomień!
Podawać z sosem rumowym w razie potrzeby.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.