Świąteczny indyk z klementyną i masłem laurowym

Świąteczny indyk z klementyną i masłem laurowym
Świąteczny indyk z clementine & bay butter zajmuje około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 778 kalorii, 97g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać liść tymianku, fl oz sherry, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Data, Migdały I Klementynki Boże Narodzenie Stollen, Kolacja wigilijna: Wieprzowina pieczona z cukrem klonowym i imbirem z sosem żurawinowym z granatu, oraz Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do dwóch dni wcześniej sól indyka. Jeśli masz młynek do przypraw lub minichopper, napiąć wszystkie składniki do mieszanki soli i zmielić, aby uzyskać mokrą sól. Jeśli używasz tłuczka i moździerza, zmiel zioła i pieprz razem, a następnie dodaj sól i skórkę pomarańczową i ponownie dobrze zmiel. Odstawić. Dokładnie spłucz indyka i osusz papierem kuchennym. Posadź indyka w puszce do pieczenia i użyj mieszanki soli, aby obficie doprawić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Włożyć pierś indyka do blaszki, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 dni. (Można to zrobić dzień wcześniej, ale im dłużej go zostawisz, tym bardziej smak solnego rub przeniknie ptaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
(duża Tuba)(duża Tuba)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Aby zrobić masło clementine & bay, rozgnieść wszystkie składniki razem w misce z odrobiną przyprawy i odstawić. Może być wykonany 2 dni wcześniej lub zamrożony na okres do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wyjmij indyka z lodówki 1 godz. zanim będziesz chciał go ugotować i dobrze spłucz całą sól. Osuszyć, wypłukać puszkę do pieczenia, następnie włożyć indyka z powrotem do puszki i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 1 godz., odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Oblicz czas gotowania 40 minut na kg dla pierwszych 4 kg indyka, a następnie 45 minut na każdy kg. Natrzeć indyka z większością masła nie ma potrzeby doprawiać. Jeśli nie używałeś szyi do sosu Make-ahead (patrz "dobrze idzie"), następnie dodaj szyjkę do puszki z cebulą. Pokrywamy puszkę luźno folią i pieczemy przez wyliczony czas gotowania. Przez ostatnie 30 minut wyjąć folię, podlać indyka, roztrzepać z zarezerwowanym tymiankiem i skórką pomarańczową i zwiększyć temperaturę piekarnika do 200C / 180C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
(Teraz jest czas, aby pop w farszu i pieczone ziemniaki, jeśli robisz je.) Gdy indyk będzie pięknie brązowy i ugotowany, wyjmij z piekarnika i pozostaw do odpoczynku na ciepłym talerzu pokrytym luźno folią i ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony ZiemniakPieczony Ziemniak
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Jeśli zrobiłeś nasz Make-Ahead SOS (patrz "idzie dobrze z"), można dodać soki z pieczenia do tego. Aby sos był świeży, wylej większość tłuszczu, ale pozostaw soki w puszce i połóż na małym ogniu. Mąkę wymieszać z pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
9
Wlać sherry i skwierczeć przez 1 min, następnie stopniowo dodawać 850 ml wody i gotować na wolnym ogniu, aż będziesz miał gęsty sos upewnij się, że zeskrobać boki puszki, aby uwolnić wszelkie kawałki. Przesiać sos do rondla i podgrzać, aby służyć SOS prawdopodobnie wont potrzebują dodatkowej przyprawy jak soki z indyka będzie wystarczająco słone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn