Świąteczne Czerwone Ogórki
Świąteczne czerwone ogórki to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis na 100 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 407 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sproszkowanego ałunu, cukier, cukierki cynamonowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Świąteczne Ogórki, Jak ogórki kiszone (czyli ogórki lodowe), oraz Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka.
Instrukcje
Ogórki obierz, podziel na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona łyżką.
Pokrój ogórek na pół koła 1/4 cala i umieść w szklanym lub ceramicznym garnku. Rozpuścić wapno marynowane w około 1 litrze wody o temperaturze pokojowej, zalać ogórki, a następnie dodać dodatkową wodę, aż ogórki zostaną pokryte przez 1/2 cala.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny.
Ogórki odsączyć i dobrze spłukać zimną wodą.
Umieść w dużej doniczce i przykryj zimną wodą. Odstawić na 3 godziny, następnie odcedzić i ponownie spłukać.
Powrót ogórki do garnka, dodać barwnik spożywczy, ałun, 1 szklanka octu i tyle wody, aby pokryć przez 1/2 cala. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 2 godziny. Po ugotowaniu ogórków przez 2 godziny odcedzić i pozostawić do ostygnięcia przed umieszczeniem w szklanym lub ceramicznym słoiku.
Wymieszać cukier, 2 szklanki octu, 2 szklanki wody, cynamon czerwone gorące cukierki, i laski cynamonu w rondlu na średnim ogniu, aż cukier i cukierki rozpuścić.
Wlać tę mieszaninę na ciepłe ogórki, przykryć i odstawić na noc.
Zapakuj ogórki do słoików kufli i przerabiaj w łaźni z gorącą wodą przez 15 do 20 minut. Przechowywać w lodówce wszelkie słoiki, które nie uszczelniają.