Świąteczne ciasteczka Świętego Mikołaja i elfa

Świąteczne ciasteczka Santan i Elf mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 36 i kosztuje 92 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 6G tłuszczu i w sumie 236 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś ekstrakt z migdałów, posypkę i drażetki perłowe, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 7%. Ten wynik można poprawić. Spróbuj Świąteczne ciasteczka Świętego Mikołaja, Nasze niedoskonałe bałwany: świąteczne ciasteczka dla Świętego Mikołaja, oraz Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, półksiężyce śliwkowe z przyprawami Marchewkowymi i czekoladowa pomarańcza dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i cukier cukierniczy na lekką i puszystą masę. Ubij jajko i ekstrakty.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i śmietanę z kamienia nazębnego; stopniowo dodawać do śmietany i dobrze wymieszać.
Podziel ciasto na trzy części. Uformuj każdą kulkę, a następnie spłaszcz w dysk. Zawiń w folię i schłódź w zamrażarce przez 15 minut lub do łatwego w obsłudze.
Dla Mikołajów: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną porcję ciasta na 10 cali. koło. Odwróć talerz ciasta do góry nogami koło i przetnij nożem wokół krawędzi; Rezerwuj skrawki.
Umieść Kliny 2 w. osobno na niesmażonych blachach do pieczenia. Złóż czubek każdego klina w dół. Wsuń kawałek ciasta (około 1/2 cala. piłka) pod górną częścią zagięcia.
Rozwałkuj kolejną porcję ciasta na 10 cali. koło.
Przeciąć na pół; połowę pokroić na cztery kliny, a drugą połowę na osiem klinów. Powtórz formowanie Mikołajów z dużymi klinami.
Przenieś małe kliny na blachę do pieczenia; złóż końcówki, tworząc czapki.
Rozwałkuj pozostałą porcję ciasta na 10 cali. koło.
Przełóż na blachy do pieczenia; złóż końcówki w dół.
Piec w temperaturze 350° przez 10-13 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów. Ostudzić przez 2 minuty.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Do dekoracji: w dużej misce połącz cukier cukierniczy, proszek bezowy i krem z kamienia nazębnego; dodaj wodę. Pokonaj na niskiej prędkości tylko do połączenia. Ubijaj wysoko przez 4-5 minut lub aż utworzą się sztywne szczyty.
Odcień lukru z wybranymi kolorami. (Nieużywany lukier należy zawsze przykrywać wilgotną szmatką. Jeśli to konieczne, pokonaj ponownie z dużą prędkością, aby przywrócić teksturę.) Pracując z jednym ciasteczkiem na raz, udekoruj lukrem, przymocuj ptasie mleczko do czubka kapelusza i wykończ posypką i drażetkami według uznania.
Odstaw do zastygnięcia. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.