Świąteczna Forma Ananasowo-Limonkowa
Świąteczna forma ananasowo-Limonkowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz serek philadelphia, galaretkę o smaku limonki, żelatynę, wodę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ananas Odwrócona Forma Limonki, Żelatyna Żurawinowo-Ananasowa, oraz Warstwowa Forma Pomarańczowo-Ananasowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ananasa, rezerwując sok.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody do zarezerwowanego soku, aby zmierzyć 1-1 / 2 szklanki; odstawić. Ułóż 7 plastrów ananasa w jednej warstwie na dnie 9-calowej okrągłej patelni do ciasta.
Ułóż połowę wiśni maraschino, pokrój bok do góry, na środku każdego kawałka ananasa. Pozostałe plastry ananasa posiekać; odstawić na bok.
W dużej misce wymieszaj wrzącą wodę z żelatyną co najmniej 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodać sok ananasowy; dobrze wymieszać. Rezerwa 1 szklankę mieszaniny żelatyny; odstawić w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę żelatyny około 1-1 / 2 godzin lub do zgęstnienia (łyżka wyciągnięta przez pozostawia zdecydowane wrażenie).
Dodać posiekany ananas do zagęszczonej żelatyny; łyżka na plastry ananasa na patelni. Przechowywać w lodówce około 30 min. lub do momentu, aż zestaw, ale nie twarde (żelatyna powinna trzymać się palca po dotknięciu i Kopiec).
Stopniowo dodawać żelatynę reserved do serka śmietankowego, ubijając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego.
Wlać warstwę żelatyny na patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy. Unmold.