Świąteczna Baklawa

Świąteczna Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 45. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, zmielony cynamon, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 37 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 14%. Podobne przepisy to Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Baklava.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować obramowaną blachę do pieczenia lub galaretkę.
Wymieszać pekany, cynamon i gałkę muszkatołową razem w misce, aż równomiernie wymieszać.
Mżawka w miodzie i wanilii, dobrze mieszając.
Na patelni umieścić brązowy substytut cukru, biały substytut cukru, odparowane mleko i masło i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, 12 do 15 minut. Stopniowo mieszać w mieszaninie orzechów pekan.
Rozwiń 3 arkusze Filo i umieść na przygotowanej patelni do pieczenia. Pył lekko mąką. Łyżka cienką warstwę mieszaniny orzechów pekan-cukier na arkuszach phyllo. Przykryć 3 więcej arkuszy phyllo, pył z mąką, i łyżka mieszaniny orzechów pekan-cukier nad phyllo. Powtórz jeszcze trzy razy, kończąc arkusze phyllo na górze i używając całej mieszanki phyllo i pecan-cukier, aby utworzyć stos o wysokości około 1 cala.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż top będzie złoty kolor, 10 do 12 protokół. Całkowicie schłodzić przed pyleniem cukrem cukierniczym i pokroić na 2-calowe kwadraty.