Świeży tuńczyk z pikantną cebulą to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantne żeberka i cebula, Pikantna kapusta Podsmażona i cebula z boczkiem, oraz Pikantna Sałatka Z Tuńczyka.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać ocet, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotować przez 2 minuty lub aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
4
Usuń mieszaninę cebuli z patelni; odstawić, i ogrzać. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
5
Mąkę i pozostałą sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu, i dobrze wymieszać. Tuńczyk pogłębiać w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Owies (szybki Lub Zwykły)
Mandarynki, Każda
6
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
7
Dodaj tuńczyka i gotuj przez 2 minuty z każdej strony, aż tuńczyk będzie średnio Rzadki lub pożądany stopień doneness.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.