Świeży tuńczyk z pikantną cebulą
Świeży tuńczyk z pikantną cebulą to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantne żeberka i cebula, Pikantna kapusta Podsmażona i cebula z boczkiem, oraz Pikantna Sałatka Z Tuńczyka.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać ocet, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotować przez 2 minuty lub aż większość płynu odparuje.
Usuń mieszaninę cebuli z patelni; odstawić, i ogrzać. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym.
Mąkę i pozostałą sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu, i dobrze wymieszać. Tuńczyk pogłębiać w mieszaninie mąki.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj tuńczyka i gotuj przez 2 minuty z każdej strony, aż tuńczyk będzie średnio Rzadki lub pożądany stopień doneness.
Podawać tuńczyka z mieszanką cebuli.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.