Świeży ser ze szpinakiem

Świeży ser ze szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świeżego sera ze szpinakiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,92 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś perłową cebulę, kurkumę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szpinak Curry ze świeżym serem (Saag Paneer), Szpinak Dla Niemowląt Ze Świeżymi Jagodami, Pekanami I Kozim Serem W Malinie, oraz Quiche warzywne ze świeżych pomidorów, szpinaku, bazylii i koziego sera.

Instrukcje

1
Wymieszać razem kurkumę, 1 1/2 szklanki wody, i paneer i odstawić 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
PaneerPaneer
WodaWoda
2
Ser odcedzić na sitku i delikatnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Szpinak ugotować w pozostałej 1/2 szklanki wody w dużym rondlu, przykrytym, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zwiędną i miękkie, o 2 protokół. Szpinak grubo przecierany, bez odsączania, w robocie kuchennym. Rozgnieść czosnek z imbirem na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzać 6 łyżki ghee w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy paneer w partiach 2, delikatnie obracając, aby uniknąć zerwania i przeniesienia do miski jako rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać cebulę i podsmażyć, mieszając, 5 minut. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać pastę czosnkową i gotować, mieszając, aż pachną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
7
Dodaj kolendrę, chile proszek, asafetida, i laska cynamonu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Chili W ProszkuChili W Proszku
AsafoetidaAsafoetida
KolendraKolendra
CebulaCebula
8
Dodać pomidory i szpinak purée i gotować sos, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i prawie cały płyn odparowuje, 2 do 4 minut. Delikatnie wymieszać paneer i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SzpinakSzpinak
PaneerPaneer
SOSSOS
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn