Świeże Ciasto Z Jeżynami
Świeże ciasto jeżyn może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 428 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 100 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka Wody, ekstrakt z wanilanu, żelatyna malinowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Świeży Sos Jeżyn, oraz Dżem Jeżyn Świeży Pavolva dla podobnych receptur.
Instrukcje
Delikatnie wrzucić jagody i 1/4 szklanki cukru w dużej misce; przykryć i schłodzić 8 godzin.
Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pieplate zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciśnij. Nakłuć dno i boki piecrust widelcem.
Piec w 450 przez 7 do 9 minut lub do lekko rumiane.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i pozostały 1 szklankę cukru w małym rondlu; powoli ubijać w 1 1/4 szklanki wody i wanilii. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 7 do 8 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.
Wymieszać żelatynę malin i niebieski płyn barwnik spożywczy w małej misce; ubić do ciepłej mieszaniny skrobi kukurydzianej.
Łyżka jeżyny do piecrust.
Polej jagody równomiernie glazurą, delikatnie naciskając łyżką, aby mieć pewność, że wszystkie jagody są pokryte. Chill 2 i pół godziny.
Podawać z bitą śmietaną, w razie potrzeby.