Świeża kukurydza i pomidory Fettuccine
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Fresh Corn & Tomato Fettuccine. Jedna porcja zawiera 400 kalorii , 16 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz kolby kukurydzy, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Corn Muffins With Fresh Corn , Cranberry Fettuccine Tomato Cream Sauce With Shrimps and Scallops i Fresh Corn & Tomato Fritters .
Instrukcje
Ugotuj fettuccine w naczyniu żeliwnym zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając kukurydzę na ostatnie 8 minut gotowania.
Tymczasem na małej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju na średnio wysokim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i zieloną cebulę; smaż i mieszaj, aż zmiękną.
Odcedź makaron i kukurydzę; przełóż makaron do dużej miski. Lekko ostudź kukurydzę; odetnij kukurydzę z kolby i dodaj do makaronu.
Dodaj pomidory, sól, pieprz, resztę oliwy i mieszankę papryki; wymieszaj.
Posyp serem i pietruszką.