Świeża Domowa Ricotta
Świeże domowe Ricottan jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowa Świeża Ricotta, Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light", oraz Świeży Ser Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż duże sito z warstwą wysokowytrzymałej (drobnoziarnistej) gazy i umieść na dużej misce.
Powoli doprowadzić mleko, śmietana, i sól do toczenia wrzenia w 6-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypalaniu.
Dodać sok z cytryny, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina skrzepnie, o 2 protokół.
Wlać mieszaninę do wyłożonego sita i pozostawić do odcedzenia 1 godzinę. Po wyrzuceniu płynu schłodzić ricottę, przykrytą; będzie ona przechowywać w lodówce 2 dni.