Śródziemnomorska tarta z tuńczykiem, pieprzem i cukinią
Przepis śródziemnomorska tarta z tuńczykiem, pieprzem i cukinią może być wykonana w około 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 3,37 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania gotowego ciasta francuskiego, kapara w przynoszeniu, oliwek i pakowania czosnku i sera ziołowego. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieprz Faszerowany Tuńczykiem Śródziemnomorskim, Śródziemnomorski piec ziemniaków i cukinii z pesto, oraz Tarta z cukinią i ricottą.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Rozwiń ciasto francuskie na dużą blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Strzelić 1 cm obramowanie na brzegach ostrym nożem, uważając, aby nie przeciąć ciasta. Nakłuj obszar wewnątrz granicy widelcem.
W międzyczasie rozgrzać olej na patelni i smażyć cukinię do miękkości, a mieszanina jest dość sucha. Pozostawić do ostygnięcia trochę przed wymieszaniem z miękkim serem.
Wyjąć ciasto z piekarnika i nacisnąć wszelkie nadmuchane obszary, w granicach, z tyłu łyżki.
Rozprowadzić na mieszance cukinii. Rozsypać tuńczykiem, położyć na paskach pieprzu i posypać kaparami. Na koniec kropka z oliwkami i piec przez kolejne 15 minut, aż ciasto będzie złote, nadmuchane i ugotowane.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "