Śmietana Szpinak Filo Filiżanki
Śmietana szpinak Filo kubki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Udaj się do sklepu i odbierz 3-mniej tłusty serek, śmietanę, muszle Filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Suflet Szpinakowy-Filiżanki Filo, Mini Szpinakowe Filiżanki Filo, oraz Kurczak z suszonymi pomidorami, Fetanem i szpinakiem w filiżankach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż muszle filo w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Lekko pokryć skorupy sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 4 protokół lub do lekko rumiane i bardzo chrupiące.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę lub aż pachnące, ale nie rumiane, często mieszając. Grubo posiekać 1 torebkę szpinaku.
Dodaj posiekany szpinak na patelnię; gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często podrzucając. Pozostały szpinak posiekać; dodać do zwiędłego szpinaku na patelni. Gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często podrzucając.
Szpinak posypać solą; dobrze wymieszać. Wymieszać ze śmietaną i twarogiem; gotować 1 minutę lub do rozpuszczenia się sera i sos jest dokładnie podgrzany.
Łyżka około 1 łyżka mieszanki szpinaku do każdej skorupki. Góra równo z Parmigiano-Reggiano.