Śmietana Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać kwaśną śmietanę cytrynową ciasto bezowe spróbować. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 266 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać skórkę z cytryny, mleko, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi, Lody bezowe cytrynowe, oraz Cytrynowy Placek Lodowy Bezowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka ubić w misce ustawionej obok kuchenki.
W małym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą.
Ubić w pół szklanki mleka.
Dodać pozostałe mleko i włączyć ciepło do medium. Gotować, ubijając stale, aż mieszanina będzie gęsta. Ostrożnie łyżkę lub wlać trochę mieszanki mleka do miski żółtek jaj, dobrze mieszając-to uspokaja żółtka.
Dodać mieszaninę żółtkową z powrotem do rondla i doprowadzić do niskiego wrzenia. Gotować, ubijając stale, przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia i dodać masło. Mieszaj do rozpuszczenia masła, następnie dodaj 1/4 szklanki soku z cytryny. Przetestuj, aby sprawdzić, czy jest wystarczająco cytrynowy dla Ciebie, a jeśli nie, dodaj pozostały sok z cytryny i skórkę, aż będziesz zadowolony z poziomu cytryny.
Ostudzić całkowicie w rondlu.Śmietanę wymieszać z ostudzoną mieszanką cytrynową i wlać / rozprowadzić w cieście. Przygotuj bezę.Beza: w małej filiżance rozpuścić skrobię kukurydzianą w 2 łyżkach wody. Doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do wrzącej wody i gotować, ubijając stale mieszając, aż będzie przezroczysty i zagęszczony.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia.Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka, aż się spienią. Stopniowo (1 łyżka stołowa na raz) ubij cukier. Zmniejszyć mikser do niskiej i dodać sody oczyszczonej i wanilii. Podnieś prędkość miksera z powrotem do wysokiej i ubić mieszankę skrobi kukurydzianej / syropu, ubijając, aż będzie gruba i dość sztywna.
Rozprowadzić na schłodzonym nadzieniu.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 15 minut lub do złotego koloru.
Ostudzić na stojaku z drutu i schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny lub aż będzie gotowe do podania.