Śliwkowo-jagodowe letnie puddingi

Śliwkowo-jagodowe letnie puddingi
Śliwkowo-jagodowe letnie puddingi to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako deser w przystępnej cenie dla 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać kosze maliny, gęsty chleb jajeczny, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Śliwkowo-jagodowe letnie puddingi, Letni budyń jagodowo-śliwkowy, oraz Puddingi Z Chleba Jagodowego.

Instrukcje

1
Linia sześć 3/4-cup custard kubki z folii, pozostawiając 3-calowy zwis ze wszystkich stron. Używając 3-calowego foremki do ciastek, Wytnij 1 rundę z każdej kromki chleba; rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Pliki CookiePliki Cookie
ChlebChleb
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Połącz śliwki i cukier w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i powstanie syrop. Gotować na wolnym ogniu, aż śliwki będą miękkie i półprzezroczyste, często mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj wszystkie jagody; gotuj na wolnym ogniu, aż jagody uwolnią swoje soki, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut. Wymieszać z sokiem z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
4
Ułóż 2 ugotowane plastry śliwki na dnie każdego kubka kremu. Śliwki górne w każdej z 2 łyżkami mieszanki owoców z sokami, następnie 1 okrągły chleb. Na wierzch każdej z pozostałych mieszanek owocowych z sokami, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
OwoceOwoce
śliwkaśliwka
5
Umieścić 1 okrągły chleb na szczycie każdego; naciśnij do mieszanki owoców do zagęszczenia. Przykryj puddingi szczelnie zwisem foliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
OwoceOwoce
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
6
Umieścić kubki kremu na blasze do pieczenia. Górne kubki z inną blachą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Umieść kilka puszek na wierzchu blachy do pieczenia, aby je zważyć. Wyluzuj przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Rozłóż folię z wierzchu kubków z kremem. Odwróć puddingi na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Zdejmij folię. Łyżka bitej śmietany obok i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn