Łosoś zapiekany z sałatką Śliwkowo-ogórkową
Łosoś zapiekany z sałatką Śliwkowo-ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 35g białka, oraz 16G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka drobno pokrojonej cebuli, drobno pokrojonego ogórka, liści kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć śliwki można śledzić to danie główne z Kostka brukowa ze śliwkami i rabarbarem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Marynowany łosoś zapiekany w skórce pieprzowej z ogórkiem Vinaigrette, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.
Instrukcje
Wskazówka: jeśli nie możesz znaleźć dojrzałych śliwek, śliwki lub morele będą równie dobrze działać.
Wymieszać śliwki, ogórek, czerwona cebula, papryka, kolendra, 2 łyżeczki. oleju rzepakowego, octu, 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pieprz w średniej misce. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Doprawić obie strony łososia 1/2 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pepper.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki. olej rzepakowy na 12-calowej patelni na dużym ogniu. Zawirować, aby pokryć patelnię. Gdy olej jest migotliwy, dodaj filety skórki do dołu i gotuj bez ruchu przez 30 sekund. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i nadal gotować, aż skóra jest dobrze rumiane i boki filetów są nieprzezroczyste około połowy, 2 do 4 protokół. Włącz łososia i gotować, bez ruchu, aż filety są lekko twarde w dotyku, 3 do 4 minut więcej.
Podawać skórkę do góry z sałatką.
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.