Łosoś z salsą owocową
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów meksykańskich do swojego pudełka z przepisami, łosoś z salsą owocową może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,07 USD za porcję. To danie główne ma 210 kalorii , 24 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 336 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Udaj się do sklepu i kup paprykę, cytrynę, papryczki jalapeno i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 98% , to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Salmón con Salsa de Maracuyá (łosoś z sosem z marakui) , łosoś z salsą owocową i łosoś z salsą owocową .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ułóż steki z łososia w płytkim naczyniu do pieczenia i polej sokiem z cytryny. Doprawić rozmarynem, solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż plasterki cytryny.
Piec przez 30 do 40 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ciasto będzie można łatwo pokroić widelcem.
W średniej misce wymieszaj ananasa, cebulę, czosnek, jalapeno, pomidor, sok ananasowy, czerwoną paprykę i żółtą paprykę. Przykryj i przechowuj w lodówce na czas pieczenia ryby. Najlepsza ryba z salsą do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Rybę można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Winnica Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir]()
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.