Łosoś z koprem pieczony w pergaminie
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, łosoś z koprem włoskim pieczony w pergaminie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 4,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka, kilka gałązek kopru włoskiego liści, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1046 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pergaminowy Pieczony Łosoś, Pergaminowy Pieczony Łosoś, oraz Łosoś I Cukinia Pieczone W Pergaminie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F).
Połóż kwadrat pergaminu na płaskiej powierzchni. Złóż pergamin na pół, aby utworzyć gniecenie, a następnie otwórz go ponownie.
Umieść kilka plastrów Cebulki kopru włoskiego poniżej zagniecenia pergaminu w kopcu i posyp solą.
Jeden filet łososia ułożyć na plastrach Cebulki kopru włoskiego. Wycisnąć świeży sok z cytryny na łososia (w dowolnym miejscu od łyżeczki do łyżki stołowej lub do smaku).
Łososia obficie posypać solą i pieprzem.
Połóż gałązki kopru włoskiego na łososiu.
Połóż 3 cienkie plastry cytryny na liściach kopru włoskiego i łososia (więcej, jeśli chcesz). Albo można umieścić cytryny pokrojone w dół pierwszy i top z liści, twój wybór. Myślę, że plastry na górze wyglądają lepiej. Na wierzch posmaruj masłem.
pergamin na łososia i zabezpieczyć blisko. Istnieje kilka sposobów, aby to osiągnąć.
Jednym z łatwych i szczególnie atrakcyjnych sposobów jest złożenie rogu w pobliżu złożonej krawędzi pergaminu w trójkąt. Następnie mniej więcej w połowie tego trójkąta złóż kolejny Trójkąt nad poprzednim trójkątem.
Praca w dół i wokół krawędzi pergaminu, można tworzyć fałdy na wszystkich krawędziach. Kiedy dojdziesz do ostatniej złożonej krawędzi, tuck rogu pod pergaminem.
Dostępny jest doskonały film, który pokazuje tę technikę tutaj: Jak owinąć rybę w pergamin. Technika ta działa dobrze z poszczególnymi porcjami.
Może się okazać, że łatwiej będzie owinąć duży (wielosortowy) filet w następujący sposób. Ułóż filet tak, aby jego długi bok był skierowany do ciebie, a dwa krótsze końce są po lewej i prawej stronie. Następnie podnieś krawędzie pergaminowe najbliżej Ciebie i najdalej od Ciebie, połącz je i złóż kilka razy. Następnie podłożyć lewą i prawą krawędź pod filet.
Umieść na patelni lub blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 ° F przez 20 minut.
Podawać natychmiast. Aby służyć, możesz ostrożnie przenieść każdy filet z łososia i Kopiec plastrów kopru włoskiego na poszczególne talerze, lub możesz podać łososia w samej torebce, na talerzu.
Aby zjeść, możesz rozpakować torebkę lub przeciąć górną część ostrym nożem, aby odsłonić łososia w środku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.