Łosoś z kokosem w sosie kokosowym Chili
Przepis kokosowo-chrupiący łosoś z kokosowym sosem Chili jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, kokos, mleko kokosowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś kokosowy z sosem Barbecue z tamaryndowca, Kokosowe Tofu ze słodkim sosem Chili, oraz Kokos nerkowca crusted łosoś.
Instrukcje
Połączyć mleko kokosowe, 1 łyżka soku z limonki, miód i pastę chili w małym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się i lekko zgęstnieje, o 4 protokół. SOS doprawiamy solą do smaku. Sos można schłodzić, przykryć, do 5 dni.Przygotuj rybę: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 F.
Połączyć rozdrobnione kokos, panko, ½ łyżeczki soli, i ¼ łyżeczki pieprzu w małej misce. Wrzucić dobrze, a następnie rozprowadzić mieszaninę na talerzu.
Umyj górne strony łososia sokiem z limonki. Lekko przyprawić rybę solą i pieprzem. Jeden kawałek na raz, zanurz górną stronę każdego filetu w mieszaninie kokosowo-panko, upewniając się, że powierzchnia jest pokryta. W razie potrzeby poklep mieszankę na rybę.Ustaw duży, patelnia o dużym dnie, preferowane żeliwo, na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać olej arachidowy. Ułóż połowę filetów z łososia, strona kokosowa w dół, na patelni i gotować przez 3 protokół do zapiekania ryb i brązowy polewa. ostrożnie odwróć rybę i gotuj kolejne 3 minuty. Za pomocą szpatułki przenieś rybę na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi 3 filetami.
Przenieś blachę do piekarnika i piecz, aż łosoś będzie po prostu twardy w dotyku, a wnętrze jest prawie nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne, 2 do 4 minut w zależności od grubości ryby (alternatywnie użyj natychmiastowego termometru odczytu; ryba zostanie wykonana, gdy temperatura osiągnie 130 stopni F.)
Każdy filet łososia ułożyć na rozgrzanym talerzu.
Skropić sosem kokosowym Chili i podawać.