Łosoś z Kantalupą i smażoną szalotką
Łosoś z Kantalupą i smażoną szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 372 kalorie, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, chrzan, sok z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby wykorzystać kantalupę, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Z Kantalupy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, Szpinak ze smażoną szalotką, oraz Kugel ziemniaczany ze smażoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć chrzan, sok z limonki, sos rybny, brązowy cukier i oliwę z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni podgrzej 1/4 cala oleju roślinnego.
Umieść pierścienie szalotki w durszlaku i mocno kurz skrobią kukurydzianą, wstrząsając, aby dobrze je pokryć.
Dodać szalotki do gorącego oleju w równej warstwie i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść smażone szalotki do ręczników papierowych, aby osuszyć. Doprawić lekko solą.
Łososia doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej, aż się połysk.
Dodać stronę łososia skóry w dół i gotować na dużym ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Włącz filety i przenieść patelnię do piekarnika. Gotować przez około 3 minuty, lub aż łosoś jest tylko gotowane.
W międzyczasie podziel kantalupę na 4 płytkie miseczki.
Skropić maślanką i lekko doprawić solą.
Ułóż łososia na kantalupie i łyżkę vinaigrette na wierzchu.
Posypać skórką z limonki i tartym chrzanem. Rozsypać liście selera i smażone szalotki na łososia i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.