Łosoś z grilla z salsą cytrusową Verde

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów meksykańskich do swojego pudełka z przepisami, grillowany łosoś z salsą cytrusową Verde może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 496 kalorii, 24 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,91 USD za porcję. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Ten przepis przygotowało 17 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup nektar z agawy bursztynowej, skórkę z cytryny, pomarańcze i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 23 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje niesamowity wynik łyżką wynoszący 95%. Podobne przepisy to pieczony łosoś z cytrusową salsą Verde, grillowany łosoś z pikantną salsą cytrusową i chrupiące kotlety wieprzowe z cytrusową salsą Verde.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Salsa: Obierz i odetnij końcówki każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania natnij wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę cytrynową i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłożyć na bok.
Łosoś: Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie sklejał.
Łososia posmaruj z obu stron nektarem z agawy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba będzie łatwo się łuszczyć i będzie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Przełożyć łososia na talerz i odstawić na 5 minut.
Połóż salsę verde na wierzchu łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Salsa: Obierz i odetnij końcówki każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania natnij wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę cytrynową i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłożyć na bok.
Łosoś: Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie sklejał.
Łososia posmaruj z obu stron nektarem z agawy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba będzie łatwo się łuszczyć i będzie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Przełożyć łososia na talerz i odstawić na 5 minut.
Połóż salsę verde na wierzchu łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Grillowany łosoś w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Argyle Pinot Noir]()
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.