Łosoś z brązową glazurą cukrową
Łosoś z brązową glazurą cukrową jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 299 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka musztardy dijon, brązowy cukier, filety z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś z brązową glazurą cukrową, Łosoś Z Brązową Glazurą Cukrową, oraz Łosoś z musztardą i brązowym cukrem.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła; przygotuj stojak patelni brojlerów za pomocą sprayu do gotowania.
Łososia przyprawiamy solą i pieprzem i układamy na przygotowanej patelni brojlerów.
W małej misce wymieszać brązowy cukier i musztardę Dijon; wymieszać równomiernie na wierzchu filetów z łososia.
Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż ryby płatki łatwo widelcem, 10 do 15 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.