Łosoś wędzony Atlantycki z pieczywem i kawiorem
Łosoś wędzony Atlantycki z pieczywem i kawiorem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 18 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Mieszanka gałązek pietruszki, jajko, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Panini z wędzonym łososiem i kawiorem, Sałatka z wędzonym łososiem i kawiorem, oraz Łosoś wędzony z kawiorem na ogórku.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników; wymieszaj olej.
Odstawić ciasto na 20 minut.
Na gorącą, lekko nasmarowaną patelnię wlać 1 1/2 łyżki ciasta do każdego ciasta.
Gotować johnnycakes aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzie wyglądają gotowane; włączyć i gotować po drugiej stronie. Trzymaj ciepło.
Top johnnycakes równomiernie z pokrojonym łososiem, czarnym kawiorem i gałązką pietruszki.
Podawać z crme frache, w razie potrzeby.
Uwaga: mąkę kukurydzianą Johnnycake można zamówić w Kenyon Corn Meal Company, w Usquepaugh, Rhode Island. Zadzwoń 800-753-6966 lub 401-783-4054 lub sprawdź kenyongristmill.com
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.