Łosoś wędzony & awokado
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wędzonego łososia i awokado. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 184 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka chleba sodowego, Kapar, łosoś pack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Wędzony łosoś & awokado sushi, Mus z awokado i wędzonego łososia, oraz Łosoś Wędzony Awokado Tartine.
Instrukcje
Awokado obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do połowy soku z cytryny. Kawałki wędzonego łososia przekręć i złóż na talerze, a następnie rozetrzyj z awokado. Przykryć i schłodzić do 1 godziny, aż będzie gotowy do podania.
Wymieszać estragon, crme frache i pozostały sok z cytryny.
Skropić łososia, roztrzepać z kaparami i podawać od razu z pełnoziarnistym lub gazowanym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Wędzony łosoś można połączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.