Łosoś W Sosie Śmietanowym Cytrynowym
Łosoś z sosem śmietanowym cytrynowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Przepis ten zachwycił 257 osób. Jeśli masz rosół z kurczaka, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym, Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym, oraz Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym.
Instrukcje
Wlać sok z cytryny, bulion i śmietanę do małego garnka i doprowadzić do duszenia. Natychmiast upuść ciepło do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj bardzo delikatnie przez 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.2 podczas gotowania sosu, łososia opłucz w zimnej wodzie i sprawdź, czy nie ma łusek (jeśli są skórowane). Osusz rybę papierowymi ręcznikami.
Dodaj olej rzepakowy do patelni saut wystarczająco duży, aby dopasować ryby w jednej warstwie. Ustaw ciepło na wysokie i pozwól, aby patelnia nagrzała się przez 90 sekund.3
Na rozgrzanej patelni kłaść stronę rybiej skóry i zmniejszyć ogień do średniego. Sól odsłoniętą stronę ryby.
Niech to skwierczeć się stale przez 3-5 minut, w zależności od tego, jak gruba jest ryba. Filet o grubości cala zajmie około 5 minut. Metalową szpatułką obróć rybę, upewniając się, że skóra pozostaje przymocowana do łososia. Posolić skórę ryby. Gotować przez kolejne 1-5 minut, w zależności od tego, jak dobrze zrobione lubisz ryby. Lubimy łososia trochę rzadkiego w środku, więc gotujemy drugą stronę 1-calowego fileta około 3 minut.4 ułóż łososia na talerzu do góry, a następnie polej go sosem.
Udekorować natką pietruszki i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.