Łosoś W Sosie Śmietanowym Cytrynowym

Łosoś W Sosie Śmietanowym Cytrynowym
Łosoś z sosem śmietanowym cytrynowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Przepis ten zachwycił 257 osób. Jeśli masz rosół z kurczaka, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym, Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym, oraz Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym.

Instrukcje

1
Wlać sok z cytryny, bulion i śmietanę do małego garnka i doprowadzić do duszenia. Natychmiast upuść ciepło do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj bardzo delikatnie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać sól i pieprz do smaku.2 podczas gotowania sosu, łososia opłucz w zimnej wodzie i sprawdź, czy nie ma łusek (jeśli są skórowane). Osusz rybę papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Dodaj olej rzepakowy do patelni saut wystarczająco duży, aby dopasować ryby w jednej warstwie. Ustaw ciepło na wysokie i pozwól, aby patelnia nagrzała się przez 90 sekund.3
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Na rozgrzanej patelni kłaść stronę rybiej skóry i zmniejszyć ogień do średniego. Sól odsłoniętą stronę ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Niech to skwierczeć się stale przez 3-5 minut, w zależności od tego, jak gruba jest ryba. Filet o grubości cala zajmie około 5 minut. Metalową szpatułką obróć rybę, upewniając się, że skóra pozostaje przymocowana do łososia. Posolić skórę ryby. Gotować przez kolejne 1-5 minut, w zależności od tego, jak dobrze zrobione lubisz ryby. Lubimy łososia trochę rzadkiego w środku, więc gotujemy drugą stronę 1-calowego fileta około 3 minut.4 ułóż łososia na talerzu do góry, a następnie polej go sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Udekorować natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia15
Magazyn