Łosoś w sosie pomarańczowo-Koprowym

Łosoś w sosie pomarańczowo-Koprowym
Łosoś w sosie pomarańczowo-Koprowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 258 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pieprz, nasiona kopru włoskiego, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka z łososia, kopru włoskiego i pomarańczy, Łosoś Miso z pomarańczą i koprem włoskim, oraz Łosoś z sałatką z pomarańczy i kopru włoskiego.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj rybę. Uszczelnić i marynować w lodówce 20 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Przygotować brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
3
Wyjąć rybę z worka, rezerwując marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
4
Na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania umieścić rybę, skórkę w dół, posypać solą i pieprzem. Broil 10 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
5
W małym rondlu zagotować marynatę. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
SOS podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia94
Magazyn