Łosoś w sosie kokosowo-szafranowym
Łosoś z sosem kokosowo-szafranowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 802 kalorie, 48g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, filety z łososia, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. 382 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Z Sosem Śmietanowym Szafranowym, Łosoś w sosie szafranowym, oraz Łosoś z kokosem w sosie kokosowym Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400° F.
Filety z łososia umieścić w dużym naczyniu do pieczenia.
Skropić oliwą i doprawić każdy filet kminkiem, solą i pieprzem.
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub aż łosoś jest gotowane przez.Podczas gotowania ryby zrobić sos:w średnim rondlu roztopić masło.
Dodać cebulę i gotować przez 3 minuty, często mieszając.
Dodać czosnek i gotować przez 1 więcej minut.
Dodaj mleko kokosowe, śmietanę, szafran i bulion z kurczaka.Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut mieszając od czasu do czasu.Polać filety z łososia sosem i podawać na ciepło.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.