Łosoś Szkliwiony
Glazurowany łosoś to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 25 porcjami. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 180 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka wina, sok z cytryny, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Łosoś Szkliwiony, oraz Łosoś szkliwiony dla dwojga.
Instrukcje
Na małej płytkiej patelni na średnim ogniu umieścić jabłecznik i miód.
Niech dojdzie do wrzenia i gotować, aż mieszanina zmniejszy się o około połowę, pozostawiając trochę więcej niż 1/4 szklanki glazury.
Niech ostygnie na minutę. 2 filety z łososia (skórka w dół, jeśli używasz skórki na filetach z łososia) ułóż w naczyniu na tyle dużym, aby zmieścić wszystkie filety w jednej warstwie.
Wlać glazurę miodu cydr nad łososiem.
Odstawić na 5 minut, następnie odwrócić kawałki łososia i odstawić na kolejne 5 minut w glazurze.3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średniej wysokości. (Pomaga używać stosunkowo wolnej patelni, takiej jak twarde anodowane aluminium.)
Mięso filetów z łososia posypać solą.
Umieścić mięso filetów bokiem w dół (skóra-strona do góry) na gorącej patelni. Gotować przez 2 minuty na średnim ogniu. Gdy gotujesz rybę, posmaruj boki filetów odrobiną glazury. 4 obrócić filety z łososia (teraz skórka-strona w dół) i posmarować pozostałą glazurą miodową.
Łososia posypać sokiem z cytryny. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 3to 5 minut, aż łosoś jest ledwo gotowane przez.
Zdjąć patelnię z ognia. Niektóre glazury powinny mieć karmelizowane na patelni. Użyj szczotki do ciasta, aby umyć soki z patelni na wierzch filetów. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło.5W oddzielnej dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać szpinak dziecko na patelni. Gotuj przez chwilę. Kiedy szpinak zaczyna więdnąć, użyj szczypiec, aby odwrócić liście na patelni, aby pomóc pokryć liście odrobiną masła.
Posypać solą i pieprzem. Kontynuuj gotować jeszcze minutę lub dwie, aż szpinak zwiędnie.6aby służyć, podzielić spinachamong 4 talerze. Ułóż kawałek łososia z boku lub na wierzchu i udekoruj plasterkiem cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.