Łosoś Szkliwiony

Łosoś Szkliwiony
Glazurowany łosoś to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 25 porcjami. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 180 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka wina, sok z cytryny, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, Łosoś Szkliwiony, oraz Łosoś szkliwiony dla dwojga.

Instrukcje

1
Na małej płytkiej patelni na średnim ogniu umieścić jabłecznik i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Niech dojdzie do wrzenia i gotować, aż mieszanina zmniejszy się o około połowę, pozostawiając trochę więcej niż 1/4 szklanki glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
3
Niech ostygnie na minutę. 2 filety z łososia (skórka w dół, jeśli używasz skórki na filetach z łososia) ułóż w naczyniu na tyle dużym, aby zmieścić wszystkie filety w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
4
Wlać glazurę miodu cydr nad łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Odstawić na 5 minut, następnie odwrócić kawałki łososia i odstawić na kolejne 5 minut w glazurze.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średniej wysokości. (Pomaga używać stosunkowo wolnej patelni, takiej jak twarde anodowane aluminium.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Mięso filetów z łososia posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Umieścić mięso filetów bokiem w dół (skóra-strona do góry) na gorącej patelni. Gotować przez 2 minuty na średnim ogniu. Gdy gotujesz rybę, posmaruj boki filetów odrobiną glazury. 4 obrócić filety z łososia (teraz skórka-strona w dół) i posmarować pozostałą glazurą miodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Łososia posypać sokiem z cytryny. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 3to 5 minut, aż łosoś jest ledwo gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
10
Zdjąć patelnię z ognia. Niektóre glazury powinny mieć karmelizowane na patelni. Użyj szczotki do ciasta, aby umyć soki z patelni na wierzch filetów. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło.5W oddzielnej dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Dodać szpinak dziecko na patelni. Gotuj przez chwilę. Kiedy szpinak zaczyna więdnąć, użyj szczypiec, aby odwrócić liście na patelni, aby pomóc pokryć liście odrobiną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Posypać solą i pieprzem. Kontynuuj gotować jeszcze minutę lub dwie, aż szpinak zwiędnie.6aby służyć, podzielić spinachamong 4 talerze. Ułóż kawałek łososia z boku lub na wierzchu i udekoruj plasterkiem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia32
Magazyn