Łosoś sojowo-imbirowy z makaronem soba
Łosoś sojowy i imbirowy z makaronem soba może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 743 kalorie, 64G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga makaronu soba, soi, łososia i octu ryżowego. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 98%. Łosoś Imbirowo-Sojowy Z Makaronem Soba, Łosoś z makaronem sojowo-imbirowym, oraz Łosoś sojowo-imbirowy z makaronem Udon są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj imbir, czosnek, soję i ocet.
Dodać łososia i pozostawić do marynowania na 10 min.
Podgrzać dużą nieprzywierającą patelnię. Rybę wyjąć z marynaty łyżką szczelinową i smażyć przez 2-3 min z każdej strony, następnie zalać marynatą i odrobiną wody, i bąbelkować przez 1 min.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami opakowania. 3 min przed końcem wlać soję, następnie dodać mieszankę warzywną na koniec min.
Spuścić wszystko naprawdę dobrze.
Makaron i warzywa podawać z łososiem i sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.