Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati

Łosoś przyprawiony po indyjsku z ryżem Basmati to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 38g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ryżu basmati, sól, mielona kurkuma i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym, Ryż Basmati W Stylu Indyjskim, oraz Indyjska ciecierzyca Dal z bulionem kokosowym i ryżem Basmati dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ryż, przynieś 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać z ryżem i 1/4 łyżeczki soli; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i orzechy nerkowca. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować łososia, rozgrzej brojlery.
Połącz imbir i kolejne 5 składników (przez pieprz). Mieszankę przypraw Rub równomiernie na łososia.
Umieść filety na patelni brojlerów lub blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć folią; broil 7 minut.
Usuń folię; dusić dodatkowe 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.