Łosoś owinięty porem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś owinięty porem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz kłosy kukurydzy, kawior z łososia, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 89%. Spróbuj Prosciutto-por owinięty, Prosciutto-wrapped chicken & por terrine, oraz Niedzielny Brunch: ropuchy zawinięte w boczek w dziurze wypełnionej Pora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć pionowo 1 całą zewnętrzną warstwę każdego poru i delikatnie ściągnąć.
Wytnij co najmniej 7 cali od góry każdego poru. Spłucz zewnętrzne warstwy i wierzchołki.
Odciąć i wyrzucić końcówki korzenia pora. Białe części porów podziel wzdłuż na pół i dokładnie spłucz, aby usunąć brud między warstwami. Każdą połowę poru zawiąż na środku bawełnianym sznurkiem.
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia 3-kwartowej wody.
Dodać zewnętrzne warstwy porów i około 2/3 zielonych wierzchołków (wybrać najświeższy wygląd). Gotuj tylko do zwiędnięcia, około 30 sekund; wyciągnij szczypcami i zanurz się w lodowatej wodzie. Wyrzucić pozostałe wierzchołki.
Dodaj wiązane połówki pora do wody i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, do miękkości po przekłuciu, 5 do 7 minut; wyciągnij łyżką szczelinową i zanurz w lodowatej wodzie. Gdy ostygnie, dobrze spuścić.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody, przykryć i dusić tylko do miękkości po przekłuciu, 20 do 25 protokół.
Pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Łososia opłukać i osuszyć.
Każdy kawałek posypać zmiażdżoną jagodą jałowca, solą i pieprzem.
Rozerwij zewnętrzne warstwy porów wzdłuż na paski o szerokości około 1/4 cala. Przygotuj opakowania i zawiń łososia. Skrzyżuj dwa pasy porów. Rozłóż wierzchołki pora i połóż się płasko, nakładając się, aby uzyskać prostokąt. Filet z łososia wyśrodkować na podstawie porów nieco szerszej niż długość ryby. Fold zieleni por nad rybami, aby zamknąć. Wiązać opakowanie z paskami pora do zabezpieczenia. Powtórz, aby owinąć pozostałego łososia.
Odciągnij kukurydzę, nie usuwaj. Wyrzuć jedwab. Wypchnij łuski z powrotem na miejsce.
Przygotuj grilla do pośredniego gotowania. Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku grilla (20 do 22 w. szeroki) z pokrywą; otwory wentylacyjne otwarte. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 25 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony ogniska.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli (10 węgli).
W przypadku korzystania z grilla gazowego, musi on być wyposażony w sterowanie do regulacji ciepła w środku grilla. Aby podgrzać grilla, przykryć i włączyć wysoko na około 10 minut. Wyłączyć ciepło w środku grilla, ale pozostawić ciepło po przeciwnych stronach na wysokości.
Połóż rybę w środku grilla, a nie na bezpośrednim ogniu.
Umieść plastry ziemniaków i kukurydzę bezpośrednio na ogniu. Jeśli pozwala na to miejsce, również połówki pora układaj bezpośrednio na ciepło (w przeciwnym razie połóż obok ryby). Przykryj grilla, otwarte otwory wentylacyjne i gotuj 8 minut. Obróć warzywa i gotować, aż będą gorące i lekko rumiane, 4 do 6 minut dłużej. Gotować ryby, aż termometr włożony w najgrubszą część osiągnie 125, W sumie około 16 minut.
Przenieś potrawy na talerz, gdy są gotowane.
Skropić olej z orzechów laskowych na rybach, ziemniakach i kukurydzy. Łyżka kawioru z łososia na rybę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.