Łosoś Lomi Lomi

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj łososia Lomi Lomi. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 318 kalorii, 23G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koszernej soli, cukru, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Łososia Lomi Lomi, Solona Sałatka z łososia i pomidorów z cebulą (Aka Lomi Lomi Salmon, oraz Łosoś Lomi Lomi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sól i cukier wymieszać w misce.
Umieść 2 długie kawałki folii na powierzchni roboczej, nakładając je na siebie, tworząc krzyż. Połowę gałązek kolendry umieść na środku folii i polej połową mieszaniny sól-cukier. Włożyć łososia do mieszanki, upewniając się, że dno ryby jest pokryte solą i cukrem.
Łososia posypać pozostałą mieszaniną soli z cukrem i natrzeć, a następnie umieścić resztę kolendry na wierzchu. Owinąć szczelnie w plastiku i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Następnego dnia rozpakuj łososia, spłucz sól i osusz.
Pokroić w kostkę 1/4 do 1/2 cala.
Zrób sałatkę: Wrzuć łososia, kolendrę, pomidory, szalotki, jalapeno, oleje roślinne i sezamowe oraz sok z limonki w misce. (Tradycyjnie suszony łosoś jest płatkowany i" masowany " z innymi składnikami ręcznie.)
W razie potrzeby udekoruj sałatkę posiekanymi orzechami macadamia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.