Łosoś gotowany w sosie koperkowym
Gotowany łosoś z sosem koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,97 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, śmietanę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy obejmują Gotowany sos z łososia i koperku, Mus z łososia gotowanego w sosie koperkowym, oraz Łosoś gotowany w sosie musztardowo-koperkowym.
Instrukcje
Na dużej patelni nonstick połączyć wodę, wino, cebulę i seler. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dodać łososia i kłusować, odkryte, przez 5-10 minut lub aż ryba jest jędrna i łatwo płatki widelcem.
Tymczasem w małej misce połączyć składniki sosu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować trzy kije Durell Winnicy pochodzenia Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 44 dolarów za butelkę.
![Trzy Kije Durell Vineyard Pochodzenie Chardonnay]()
Trzy Kije Durell Vineyard Pochodzenie Chardonnay
Białe złoto w kieliszku z aromatem kwiatu cytryny i świeżej figi, to wino oferuje orzeźwiające spojrzenie na winnicę Durell. Fermentowane w betonowych jajach wino wykazuje charakterystyczną mineralność Durella zestawioną z gładkim i okrągłym odczuciem w ustach. Starzenie się drożdży w beczkach ze stali nierdzewnej rozwija obecność podniebienia, świeże owoce cytrusowe ożywiają wino. Nuty letniej brzoskwini podkreślają długie, soczyste wykończenie.