Łosoś gotowany na zimno z majonezem ziołowym
Łosoś gotowany na zimno z majonezem ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pietruszkę, musztardę dijon, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotowany Łosoś Z Cytrynowym Majonezem, Łosoś gotowany na zimno z sałatką ogórkową, oraz Łosoś gotowany na zimno z musztardą prowansalską.
Instrukcje
W 12-calowej patelni, podgrzać wszystkie składniki łososia z wyjątkiem łososia, majonez ziołowy i cytryny kliny do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i dusić 5 minut.
Łososia pokroić na 6 porcji.
Umieścić łososia na patelni; dodać wodę do pokrycia, jeśli to konieczne.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu około 14 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Ostrożnie wyjąć łososia łopatką szczelinową; odcedzić na stojaku z drutu. Przykryć i przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do schłodzenia.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki ziołowe majonez; przykryć i przechowywać w lodówce, aż porcji.
Łososia podawać z ziołowym majonezem i cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.