Łosoś deski z salsą brzoskwiniową Mango

Łosoś deski z brzoskwiniowym Mango Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka papryki, brzoskwinie, nieleczona deska cedrowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Salsa Mango-Brzoskwiniowa, Salsa Brzoskwiniowa Z Mango, oraz Najlepsza Salsa brzoskwiniowa Mango (wegańska, GF).
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj sok z limonki, miód i sól; wymieszaj z pozostałymi składnikami salsy. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Tymczasem moczyć deskę cedrową w wodzie co najmniej 1 godzinę.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na cedrowej desce. Wykonuj ukośne cięcia łososia co 2 cale, bez przecinania skóry. Posmaruj łososiem brązowy cukier.
Na grillu ułożyć deskę cedrową z łososiem. Gdy deska cedrowa zaczyna palić, przykryj grill. Przykryć i grillować łososia na średnim ogniu 30 do 35 minut lub aż łosoś płatki łatwo widelcem.
Usuń łososia z deski za pomocą dużej szpatułki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.