Łosoś Chinook z chrzanem z dusz i pieczonych młodych ziemniaków

Łosoś Chinook z chrupiącym chrzanem z duszoną zielenią i pieczonymi młodymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 678 kalorii, 32G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.42 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, czosnek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z chrzanem-pieczone młode ziemniaki, Chili-Crusted Łosoś Z Prażonymi Ziemniakami, oraz Łosoś Chrupiący Chrzan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i pokryj blachę do pieczenia olejem i posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki, pokrojone bokiem, ułożyć na tacy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczeń, aż tylko złoty kolor i po prostu przetargu, o 20 do 25 protokół.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i trzymaj je w ciepłym miejscu.
W małej misce wymieszać chrzan, natkę pietruszki, skórkę cytrynową, musztardę i 2 łyżki czosnku. Gdy jest równomiernie połączone, dodać bułkę tartą i wrzucić je delikatnie.
Mżawka 3 uncje oliwy z oliwek na mieszaninie okruchów i mieszać delikatnie uważając, aby nie rozbić okruchy lub mieszaninę zbyt ciężkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Doprawić filety z łososia solą i pieprzem, a następnie podgrzać olej rzepakowy na patelni saute na średnim ogniu. Gdy olej zaczyna palić, łososia zapiekamy, od góry do dołu, 2 sztuki na raz, przez 2 do 3 minut.
Wyjąć do lekko nasmarowanej blaszki do pieczenia, układając podsmażoną stronę do góry i powtórzyć proces z pozostałymi 2 kawałkami łososia.
Posypać mieszaninę okruchów chleba na wierzchu ryby tworząc równą warstwę 1/8-cal do 1/4-cal grubości. Piecz łososia, aż skorupa jest złoty kolor i ryby jest po prostu firma, około 5 do 7 minut.
Podczas pieczenia łososia, doprowadzić wywar rybny, Pozostałe 1 uncja oliwy z oliwek, i pozostałe łyżka czosnku do wrzenia w niereaktywnym rondlu. Następnie dodaj duszone warzywa, przykryj i gotuj przez 2 do 3 minut, aż warzywa zwiędną.
Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułóż zielenie na środku 4 płytkich misek otoczonych pieczonymi ziemniakami i duszonym płynem. Na wierzch każdego z nich nakładamy paloną kostkę łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.